Beeld denken bij volwassenen - PraktijkVaardig

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Volwassenen


Docent:
Manon van Dinther e.a.

Aantal deelnemers:
Maximaal 6

Prijs:
€  295,- , inclusief cursus map, werkmateriaal en boek 'Beelddenken in Bedrijf'
     
Datum:
In overleg, bij voldoende deelnemers

Tijd:
Van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie:
Nader te bepalen

Meld u hier aanBeeld denken bij volwassenen

Een training van één dag over de Basis Denksystemen, waarbij  het accent ligt op het verstevigen en verbeteren van de eigen talenten in werk en communicatie. Bent u visueel ingesteld (een beelddenker)? Wilt u inzicht in wat dit met u doet (en deed?) En wilt u uw talenten leren benutten met effectieve werk- en denktechnieken? Dan is deze workshop voor u.

Vaak ervaren beelddenkers bepaalde problemen bij het leren, werken en communiceren. "Ze begrijpen me niet" is een veelgehoorde opmerking. Of: "Ik moet eerst het hele plaatje rond hebben, voordat ik kan reageren". De talenten die men heeft, worden vaak niet zo ervaren. Deze workshop richt zich op u. Op uw vragen, uw twijfels, uw talenten en bovenal op uw bewustwording. Beelddenken biedt vele mogelijkheden en u ontvangt de handvatten om deze talenten te benutten. Er wordt gebruik gemaakt van non-verbale intervisie. Dat wil zeggen dat er gewerkt wordt met beeld bij het inventariseren en aanpakken van problemen.

U krijgt inzicht in uw eigen denksysteem en dat van de ander. Deze (vaak onbewuste) denkvoorkeur bepaalt hoe je zaken aanpakt en hoe je communiceert met jezelf en de ander. Door het aanleren van speciale technieken, krijgt u grip op teksten en leert u overzicht te brengen in de chaos. U wordt zich bewust van uw valkuilen en talenten. Ervaring leert dat er zowel op het werk- als thuis meer rust en vertrouwen ontstaat in eigen kunnen.

Deze dag kunt u zien als een FUNDERING voor de toekomst. Het kan best zijn dat u nu toch die studie durft op te pakken. Dat u mogelijkheden gaat zien voor uzelf of binnen uw relaties. De training sluit aan bij elke beginsituatie en is los te volgen. De inhoud en uitwerking van de training zijn zo specifiek en basaal, dat deze naadloos aansluiten bij eventuele andere (reeds lopende) trainingstrajecten en/of opleidingen. Er wordt gewerkt met kleine groepen, zodat u alle aandacht krijgt en er volop gelegenheid is voor uw situatie.

Na afloop van de training heeft u:

  • inzicht gekregen in beelddenken en uw eigen denksysteem

  • inzicht verworven in de verschillende uitwerkingen/eigenschappen van het beeld- en taaldenken

  • leren werken met speciale, wetenschappelijk bewezen leer- en werktechnieken

  • ervaren wat het beelddenken met u doet/deed, zowel op het werk als thuis

  • gewerkt met de non-verbale intervisiemethode OUT OF THE BOX

  • beter grip op de inhoudelijke kern van teksten (zoals notulen, artikelen, vergaderstukken etc.)

  • leren werken met `conceptmapping`(gestructureerde Mindmap)

  • inzicht gekregen in de toepasbaarheid van deze technieken (speechen, notuleren, brainstormen etc.)

  • geleerd effectief te communiceren op basis van uw eigen denksysteem

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu